HERO.dot la TeleM

HERO.dot la TeleM

Incepand cu 1 martie, vizitatorii Palatului  Culturii vor putea beneficia de un audio ghid.

Acest produs are drept scop facilitarea procesului de asimilare a cunostintelor si a fost  implementat in premiera in Europa in trei muzee din cadrul complexului Muzeal  National „Moldova” Iasi, urmand ca in scurt timp sa poata fi angrenate si celelalte muzee.

Proiectul a fost numit HERO.dot, iar initiatorii spera ca acesta va fi un pilon pentru mai multe institutii din tara.

“Accesul se poate face liber chiar de  pe un telefon mai putin performant, deci este vorba de informatia care o oferim printr-un audiovid instalat pe telefon. Practic pentru inceput sunt angrenate doua muzee din cadrul Palatului Culturii si  anume Muzeul Etnografic al Moldovei si Muzeul Stiintei si Tehnicii „Stefan  Procopiu” si un muzeu in judetul Iasi, Palatul Alexandru Ioan Cuza de la Ruginoasa”, a spus Lacramioara Stratulat, director Palatul Culturii.

Este pentru prima data cand acest tip de serviciu patrunde in interiorul unui muzeu  pentrui a furniza informatii despre exponate.

In acest moment, aplicatia contine peste 100 de povestioare despre exponate pe care vizitatorul le va accesa atat in limba romana, cat si in engleza.

In curand, insa, informatiile vor fi si in alte limbi, precum germana sau franceza.

“Eu sunt iesean si ma bucur extrem de mult ca acest proiect a luat nastere la Iasi, iar acum cu deosebita placere initiem si cea de-a doua modalitate de utilizare a acestui produs intr-o institutie din Iasi si nu oricare, ci chiar Palatul Culturii, care este un simbol al orasului si al Romaniei”, a spus Vali Tugui, consultant de proiect.

Utilizarea acestei aplicatii va fi una foarte simpla. Vizitatorii Palatului vor primi un pliant ce contine un set de instructiuni.

Documetul va include si un cod unic de acces, un cod PIN. Cu ajutorul acestuia, fiecare vizitator isi va putea folosi propriul sau telefon apeland la numarul unic 19019.

De acolo va fi ghidat mai departe catre urmatoarele comenzi.

Pachetul ce contine pliantul si o pereche de casti va costa 10 lei, iar convorbirea va fi taxata la tariful retelei nationale.

http://stiri.telem.ro/stiri/premiera-europeana-la-iasi–17829.html