Serviciul HERO.dot a lansat de la 1 martie 2017 platforma special creata pentru interiorul muzeelor.

Daca pana acum toate audio-ghidurile HERO.dot erau disponibile doar pentru obiectivele din afara muzeelor, de la 1 martie 2017 HERO.dot – Serviciul Unic National de Audioghid Turistic prin Telefon este disponibil si in interiorul muzeelor.

Prima locatie in care s-a implementat aceasta platforma este Palatul Culturii din Iasi, iar implementarea lui a avut un impact important asupra vizitatorilor. Platforma pe baza careia functioneaza HERO.dot pentru muzee este unica si inovativa. Muzeul nu are nevoie de personal care sa gestioneze echipamentele, nu are are costuri de implementare, nu are nevoie de spatii sau alte echipamente complexe. Totul este implementat gratuit de catre compania noastra, muzeul nu inregistreaza nici un cost.

Astfel, asa cum se intampla in toate locatiile civilizate ale lumii, vizitorii pot primi (gratis sau contra cost) la intrarea in muzeu un pachet continand un set de casti si o lista cu codurile de la muzeu. Vizitatorii își folosesc propriul telefon pentru a asculta audio-ghidurile exponatelor. Nu este nevoie de nici un alt dispozitiv electronic, se poate folosi orice tip de telefon, chiar și cele de generatie foarte veche. Practic, vizitatorul suna la numarul unic 19019, apoi introduce parola de pe bilet/pliant. Ulterior sistemul ii permite sa introduca codurile aferente exponatului al cărui audio-ghid doreste să-l asculte.

Compania noastra va introduce acest sistem, in mai multe etape de dezvoltare, in toate muzeele din Romania. Incurajam pe aceasta cale muzeele din Romania sa ne contacteze pentru a stabili un plan de implementare a sistemului HERO.dot.