HERO.dot in fluierul.ro

HERO.dot in fluierul.ro

În premieră europeană, trei muzee din Complexul Muzeal Național „Moldova”  vor avea un ghid inteligent, disponibil pe orice tip de telefon mobil. Informațiile primite sunt disponibile 24 de ore, ceea ce înseamnă că pot fi consultate și după ieșirea din muzee.

Un proiect pilot a fost lansat la începutul primăverii în cel mai mare complex muzeal din Moldova. Proiectul HERO.dot este implementat în premieră în Europa, iar vizitatorii Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” de la Palatul Culturii, ai Muzeului Etnografic al Moldovei sau ai Palatului Memorial „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa vor putea afla informații despre sute de exponate direct de pe telefonul mobil.

„Este un proiect revoluționar și ne bucură că este aplicat în premieră la Iași. Acest proiect pilot cred că poate fi extins cu succes și în alte muzee din țară”, a declarat Lăcrămioara Stratulat, directorul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

Astfel, vizitatorii pot afla informații despre exponate în limbile română și engleză, inițiatorii programului urmând să pregătească prezentări și în limbile franceză și germană. „Proiectul este unic în Europa, nu ca produs, ci ca modalitate prin care este funcțional – utilizatorul nu are nevoie să folosească niciun alt dispozitiv în afară de propriul telefon. «Hero.dot» pune în practică o tehnologie nouă, care poate fi utilizată pe orice telefon, performant sau mai puțin performant”, a explicat Vali Țugui, inițiatorul proiectului.

Pliantul și căștile sunt disponibile prin intermediul unui automat amplasat la intrarea în muzee, audio ghidurile fiind accesate la numărul de telefon 19019. Tariful perceput pentru convorbirile telefonice este cel din rețeaua națională, iar pachetul HERO.dot costă 10 lei. Vizitatorii vor primi un pliant cu un cod de acces și coduri ale exponatelor, dar și căști. Informațiile accesate sunt disponibile 24 de ore.

http://www.fluierul.ro/mobile/article/indexDisplayArticleMobile.jsp?artid=974725&title=proiect-revolutionar-la-iasi-cum-functioneaza-audio-ghidul-disponibil-pe-orice-tip-de-telefon-mobil