Bogdan Petriceicu Hașdeu a fost un scriitor și filolog român, considerat una dintre cele mai mari personalități ale literaturii și culturii românești din toate timpurile.

În 1888, Iulia, singura sa fiica, moare la doar 19 ani din cauza tuberculozei, moment în care Bogdan Petriceicu Hașdeu devine mistic și frecvent practicant al spiritismului. Între anii 1893-1896 are loc construirea castelului în memoria fiicei sale. Fiind conceput ca un Templu al spiritului, denumirea populară a contrucției, castelul devine locul de refugiu al savantului și totodată, după cum spune legenda, locul în care se desfașoară ședințele de spiritism prin care acesta încearcă să ia legătura cu fiica sa decedată.

În februarie 1995, castelul este reintrodus în circuitul turistic și cultural. Până în decembrie 1998 Muzeul Bogdan Petriceicu Hașdeu a fost secție a Muzeului de Istorie și Arheologie Prahova ca apoi, din 1999 să intre în subordinea Consiliului Local și a Primariei Municipiului Câmpina.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-