Aici în Târgu Ocna se înalță semeață Mănăstirea Răducanu care a fost construită de marele logofăt Ion Buhuș la sfârșitul secolului XVII. În anul 1763, logofătul Radu Racoviță, soțul Mariei Buhuș, a demarat lucrări de restaurare asupra bisericii, fiind reparate în același timp și zidurile mănăstirii.

Este important să știți că biserica mănăstirii Răducanu este singura care are text francez în pisanie, fapt ce dovedește cultura bogată a logofătului Radu Racoviță. Istoria mănăstirii nu este numai lapte și miere având în vedere încercările la care aceasta a fost supusă de-a lungul timpului. În anul 1821, aceasta este ocupată de 800 de eteriști conduși de Iordache Olimpiotul. Destinul face ca la acea vreme, turcii să atace orașul Târgu Ocna, fapt ce îi determină pe eteriști să se retragă la mănăstirea Secu. Turcii veniți aici prădeză orașul și  devastează mănăstirea.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-