Prăjești este o așezare din județul Bacău care se poate lăuda cu faptul că este singura localitate din țară care are grădină botanică.

Custode al celor două obiective turistice, respectiv al Muzeului și al Grădinii, este inginerul horticol Petre Robu, care a spus de altfel că ideea de a organiza aici o Grădina Botanică i-a aparținut profesorului Paul Țarălungă. Acesta a predat biologia la Școala generală din Prăjești și a început să pună bazele muzeului și grădinii undeva la începutul anilor `70.

Astăzi, în Grădina Botanică din Prăjești putem admira peste 2000 de specii de plante, atât plante comune, cunoscute de toată lumea cât și plante exotice. Este important să știți că pe locul unde astăzi se înalță semeți platanii, arborii de vanilie, chiparoşii de baltă, un nuc de cocos, magnoliile sau salcâmii pletoşi împreună cu sute de alte specii de plante, a fost o mlaștină.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-