Mina Trotuș a fost înființată în anul 1970, pe vremea când exploatarea sării se realiza în sistem multietajat. La fel ca în zilele noastre, desprinderea sării din masiv se făcea prin tăirea unor făgașe ce atingeau o adâncime de circa 3 m.

Mina Trotuș ascunde multe minuni dintre care de departe cea mai importantă este Biserica Sfânta Varvara. Aceasta este impresionantă datorită arhitecturii originale a acesteia dar și datorită poziționării sale. Sfântul lăcaș este a fost ridicat pentru ocrotirea minerilor care se află constant într-o misiune grea.

Aceasta a fost ridicată și amenajată între lunile aprilie decembrie 1992. Sfântul lăcaș din mină a fost ctitorit de minerii care muncesc la 240 de metri sub nivelul solului.  Este important să știți că aici se oficiază slujbe doar în noaptea de Înviere, în situațiile speciale și atunci când se sărbătorește Sfânta Varvara.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-