Costeștii de Vale, este un sat așezat pe malul pârâului Pastoaca care desparte mai multe viroage. Satul este clădit pe locul unei așezări dacice.

Aici, în acest mic colț de rai este adăpostită casa memorială Iancu Constantin Vissarion care expune și conservă obiecte personale, mobilier  original, invenții personale, manuscrise și documente care ilustrează activitatea celui care a fost I. C. Vissarion.

I.C. Vissarion, cunoscut în special pentru basmul fantastic, s-a născut în anul 1879 și a  trecut în neființă în anul 1951. Dintre operele sale putem aminti  Agerul Pământului și Ber-Căciulă. I.C. Vissarion este creatorul unui tezaur artistic de mare importanță pentru România, tezaur care se compune din snoave, istorisiri și întâmplări de la țară care au fost publicate. Opera autorului dâmbovițean reflectă mult asupra vieții și mentalității tânărului român.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-