În jurul secolelor XV și XVI la Târgoviște existau două biserici romano-catolice, una purta hramul Sfântul Francisc de Assisi iar cealaltă hramul Sfânta Maria. Despre construirea acestora, originea și persoanele fondatoare nu se știe nimic cu siguranță. Unele povestiri vorbesc despre ungurii și sașii care au venit din Ardeal și s-au așezat aici construindu-și o biserică pentru cultul lor catolic.

La sfârșitul secolului XVI, Biserica Sfântul Francisc de Assisi era înzestrată cu vase sacre și odăjdii, fiind amplasată în nordul orașul către râul Ialomița. Încă din anul 1581 biserica se afla într-o continuă stare de degradare. În timp au dispărut și ultimele ruine ale acestei biserici făcând destul de greu de aflat locul exact unde era amplasată.

Acest lăcaș sfânt este menționat și între anii 1813 și 1836, când se specifică că aceasta a rezistat la 8 incendii pe care le-a suferit.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-