Pe locul unde astăzi se află castelul Szentkereszty, se aflau, începând cu 1773 conform documentelor, conacele familiei Benkő din Arcuş. Două la număr, acestea erau construite din piatră şi erau situate în partea de jos a satului. În jurul anului 1823 această proprietate trece în posesia familiei Daniel din Vârghiş iar conform inventarului din 1892, conacul din Arcuş era o clădire fără etaj, cu şapte încăperi, delimitată la nord şi la sud de o prispă. Principalele clădiri din cadrul conacului lui Elek Daniel erau o moară, grădina, casa pustnicului, mai multe clădiri agricole, o casă pentru scăldat şi casa pentru oaspeţi.

În anul 1870, fiul baronului Szentkereszty, baronul Béla Szentkereszty se mută la moşia din Arcuş după ce este demobilizat din armată. Opt ani mai târziu acesta se căsătoreşte cu Maria Florescu, fiica fostului ministru al apărării din România. […]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-