Unul dintre cele mai importante orașe ale Dobrogei este Cernavodă. Cu toate că istoria orașului nu este în totalitate cunoscută, și fiind considerat de unii, un loc fără prea mare importanță, acesta deține totuși un cunoscut nod transport de interes național, avându-se în vedere magistralele de transport rutier, fluvial și feroviar. La Cernavodă se află de asemenea și singura centrală nucleară din România, care acoperă 18% din necesarul de energie electrică a țării.

Primele descoperiri din această zonă aparțin culturii Hamangia. În anul 1945 fiind descoperit Gânditorul de la Hamangia, și perechea acestuia, Femeie șezând, amblele statuete datând din a doua jumătate a mileniului V.  Orașul a fost fondat în secolul IV î.Hr., de către grecii colonizați aici, și care au numit cetatea Axiopolis. Așezarea a fost reconstruită în secolul I d.Hr. de către Constantin cel Mare, care a construit aici o cetate.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

 

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-