În Constanța a fost ridicată o biserică greacă între anii 1863 – 1865. Numărul mare de greci din zonă, a determinat construirea unui lăcaș de cult, unde să se roage conform religiei lor. Astfel prin contribuția coloniei grecești din oraș, și primind aprobarea sultanului Abdul Aziz, a fost pusă piatra de temelie a unei noi biserici.

Cronologic, aceasta este prima biserică a Constanței, fiind urmată de cea catolică în 1872, cea armeană  – 1880, biserica românească abia în 1895 și cea bulgară în 1907.

După mărturiile bătrânilor, exista o biserică de lemn încă din 1862,  vizavi de actuala biserică greacă. Aceasta fusese construită prin donația făcută de către familia Ikonomou. Un an mai târziu, Arhimandritul Fillipos Tzoulatis din Kefalonia, conduce acțiunea de înființare a unei noi biserici. Astfel, se face apel la bunăvoința grecilor, de a contribui la ridicarea unui lăcaș de cult mai impunător.[..]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-