Un obiectiv reprezentativ pentru localitatea Cârtișoara, este Casa Memorială Badea Cărțan. Muzeu etnografic și memorial a fost organizat în anul 1968 într-o clădire donată, unde au fost expuse diferite obiecte ale artei populare, printre acestea numărându-se lăzi de zestre, ceramică, produse ale fostei manufacturi de sticlă de la Glăjerie și picturi pe sticlă.

O cameră din acest muzeu este dedicată românului Badea Cârțan, astfel autoritățiile au făcut eforturi pentru a aduce în curtea muzeului o gospodărie țărănească din secolul al XIX-lea și o șură, care să reconstituie viața românului din acea perioadă. În zilele noastre expoziția se desfășoară în cele trei camere ale clădirii noi, unde turiștii pot vedea icoane pe sticlă ale pictorilor Țimforea și Matei, icoane din centrele de creație din Făgăraș, Nicula și Țara Bârsei, râzboaie de cusut, lăzi de zestre care datează din secolele XIX-XX și o colecție de fotografii care arată portul popular din urmă cu două secole. […]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-