Dupuș este un sat din partea de nord a județului Sibiu, stituat în podișul Târnavelor ce aparține administrativ de comuna Ațel. Punctul de referință al acestei localități este Biserica Fortificată, lăcaș de cult construit în centrul vetrei satului, care însă nu este datată cu precizie în istoria comunității. Cu toate acestea, există o inscripție pe latura de vest ce amintește anul 1524, acest an semnificând probabil timpul când a fost ridicată fortificația bisericii.

Biserica-sală are nava și corul pentagonal de aceeași înălțime. Acesta din urma și-a păstrat bolta cu penetrații și nervuri de teracota dispuse după o tramă stelată. Lumina pătrunde în cor prin două ferestre în arc frânt. Pe latura de miazănoapte a fost amplasat un tabernacol cu relief ce reprezintă Vir Dolorum. Piesa este asemănătoare cu tabernacolele de la Ighisu Nou sau de la Valea Viilor. […]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-