George Enescu este cel mai important muzician român. S-a născut pe 19 august 1881, în Liveni, județul Botoșani și a încetat din viață pe 4 mai 1955 la Paris. De la  vârsta de 7 ani până la 13 ani studiază Conservatorul din Viena. S-a remarcat prin monumentala creație muzicală „Oedip”, operă dedicată Mariei Tescanu Rosetti cu care se căsătorește ulterior.

Vila Luminiș a fost folosită de George Enescu ca loc de inspirație pentru creațiile sale și ca loc de odihnă după concerte și a fost construită începând cu anul 1923, lucrările fiind finalizate în 1926. Lucrările s-au desfășurat sub comanda arhitectului Radu Dudescu și au fost finanțate din banii aduși de activitatea concertistică a muzicianului.

Clădirea este realizată într-un mod autentic românesc, regăsind în fațada acesteia, stilul curților boierești din secolul XVIII-lea dar și terasa creată în stil brâncovenesc. Se spune că  toate acestea au fost proiectate de însuși George Enescu.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-