Transfagărașan sau drumul DN7C –  începe în comuna Bascov, Județul Argeș de lângă orașul Pitești și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov,asigurând astfel legătura dintre Muntenia și Transilvania.

Transfăgărașanul este o impresionantă șosea națională de altitudine, cu o lungime de 90 km, ce strabate cel mai înalt masiv al României-Munții Făgăraș din Carpații Meridionali. Serpentinele amețitoare sunt o adevarată provocare pentru automobiliști. De astel, viteza maximă recomandată pe acesta șosea care urcă pana la aproximativ 2000 m altitudine este de 40 km/h.

Unul dintre cele mai dificile tronsoane ale Transfăgărașanului este cel cuprins între Bâlea-Lac și Cascada Bâlea, pe o lungime de 13 km. Potrivit unui clasament întocmit recent de bine-cunoscuta emisiune Top-gear, Tansfăgărașanul, denumit și “drumul din nori” se situează pe locul 8 printre cele mai spectaculoase drumuri din lume.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-