Cred că nu există român care să nu fi auzit de marele actor Toma Caragiu, un adevărat simbol al teatrului românesc. Actorul, de origine aromână, s-a născut pe 21 august 1925 în Grecia și a murit pe 4 martie 1977 la București, în urma marelui cutremur  petrecut atunci. A avut o activitate foarte bogată în teatru, film și TV, interpretând în special roluri de comedie, dar și câteva roluri de dramă dintre care amintim prestația sa din filmul lansat în 1975, Actorul și sălbaticii.

În memoria marelui actor, a fost înființat în Ploiești Teatrul „Toma Caragiu”. Instituția este subvenționată de Primăria municipiului și are în componența sa trei secții: Revistă, Dramă și Păpuși. Teatrul din Ploiești are o istorie de pete 55 de ani și promovează atât dramaturgia românească dar și pe cea universală, de la cea contemporană până la antichitate. Aici se încearcă permanent îmbinarea formulelor spectaculare de avangardă cu repertoriul de largă accesibilitate.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-