În mijlocul unui parc întins, de 150 ha din Florești, se află Complexul arhitectural Cantacuzino, înconjurat cândva cu ziduri din piatră de râu, ale căror ruine mai pot fi văzute și astăzi pe alocuri. Complexul are în componența sa o biserică, un palat și un conac.

Familia Cantacuzinilor este una dintre cele mai vechi din Europa și au jucat un rol important în istoria Bizanțului. Primele mărturii despre Cantacuzini datează din secolul XI, când se pomenește despre un general Ioan, căsătorit cu nepoata lui Manuil Commenul. După căderea Constantinopolului, Cantacuzinii se răspândesc în Europa, un Mihai Cantacuzino , poreclit „Fiul Dracului”, ajungând în Valahia în prejma anului 1566.

Palatul Cantacuzino mai este numit și „Micul Trianon” și a fost construit la inițiativa boierului Gheorghe Cantacuzino, pentru  nepoata sa, fiica lui Mihail Cantacuzino , cel de-al treilea fiu al său.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-