Mănăstirea Peștera Ialomiței a fost construită în secolul XVI de cătrea Mihnea cel Rău, voievod al Țării Românești și este amplasată chiar la intrarea în peștera Ialomiței. Aici, la 200 de metri în adâncul peșterii se află „Piatra altarului”, unde, după cum spune tradiția populară, aveau loc slujbele sfinte.

Inițial, mănăstirea a fost construită din lemn, dar un nefericit incident a făcut ca aceasta să ardă în anul 1818. Reconstruirea acesteia a fost realizată de către ieromonahul Gherontie de la Petroșița și preotul Gheorghe Baltag. În jurul lăcașului erau amplasate multe chilii care serveau ca loc de adăpost pentru cuvioșii călugări care slujeau aici. Legendele vorbesc despre un sihastru care a trăit în aceste locuri la începutul secolului XIX, și care era mereu acompaniat de un urs, animalul fiind pentru sihastru un adevărat tovaraș de singurătate.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

 

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-