Situată la aproximativ 50 de km distanță de Ploiești, în comuna Izvoarele din județul Prahova, mănăstirea Crasna este construită la poalele munților Ursoaia, lângă pârâul Crasna fiind înconjurată de pădure.

 Cu toate că viața monahală de pe Valea Telejeanului nu este foarte cunoscută, mai ales pentru secolele XIV și XV, se știe sigur că unii sihaștri s-au izolat în zona  subcarpatică de pe Valea Prahovei, construind aici mici comunități monahale.

Mănăstirea Crasna a luat ființă undeva la începutul secolului XVIII, fiind înființată de un grup de sihaștri de la Văleni.  Prima atestare documentară a mănăstirii datează din 1745 într-un document în care este menționată o bisericuță din lemn, așezată într-o poiană singuratică și având în jurul său câteva chilii care adăposteau călugării pustnici. Bisericuța purta hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-