Comuna Drajna se află la 6 kilometri distanță de Vălenii de Munte, în nord-estul județului Prahova. Spre finalul secolului XIX, teritoriul comunei era divizat în patru commune de tip rural și anume: Drajna de Sus, Cătunul, Oregetinul și Drajna de Jos care la rândul ei era împărțită în cătunele Făgetul, Podurile și Chirițești.

La o altintudine de 475 m, în sud-estul Drajnei de Sus din Valea Telejeanului, pe platoul dealului Grădiștea se află Castrul roman. În literatura de specialitate este menționat după 1888, prin publicarea de către Grigore Tocilescu, a unor serii de ștampile cu numele unor unități militare care au cantonat în aceea zonă.  În 1883, Ministerul Instrucției Publice este înștiințat de către acesta cu privire la descoperirile făcute în timpul muncilor agricole, urmând ca mai apoi, materialul să fie preluat de Muzeul National de Antichități.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-