Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul este considerată cea mai impunătoare biserică din municipiul Ploiești, fiind situată chiar în centrul orașului și dominând împrejurimile cu turnul său central care are o înălțime de 60 de metri. Catedrala are o istorie foarte frumoasă dar și grea, ca a oricărui monument istoric ce datează de peste 200 de ani.

 Totul a început între anii 1810 și 1811, pe vreme când la marginea orașului a fost construită o bisericuță din lemn, foarte modestă, care purta hramul Sfântul Ioan. Din nefericire, aceasta a avut o viață scurtă de doar 30 de ani, perioadă în care s-a deteriorat iremediabil. Acest lucru a condus, în 1840, la construirea în același loc, a unei biserici din cărămidă. Lucrările s-au încheiat în 1842, rezultatul putând fi admirat și astăzi, cu unele schimbări în ceea ce privește elementele de rezistență și pe alocuri, arhitectura.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-