În 1889, regele Carol I, se hotărăște să construiască, în parcul castelului Peleș, o reședință pentru principalii săi moștenitori, Regele Ferdinand și Regina Maria. În 1903 sunt finalizate lucrările la castelul Pelișor, astfel tinerii moștenitori se mută în noua reședință, până atunci locuind la Foișor.

Pelișorul este construit în stilul Renașterii germane și în stilul englezesc Tudor, după planurile arhitectului ceh, Karel Liman. Spre deosebire de Peleș, care are 160 de încăperi, castelul Pelișor este mai mic, având doar 99 de camere, acestea purtând amprenta unei personalități puternice, cea a Reginei Maria. După planurile acesteia a fost lambrisat cu lemn de stejar holul de onoare, a fost decorat dormitorul de aur cu mobilă din lemn de tei aurit și tot la dorința reginei, veți observa în Camera de aur, pereții împodobiți cu frunze de ciulini, ciulinul fiind emblema Scoției, locul natal al Reginei Maria.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-