Cezar Petrescu, născut pe 1 decembrie 1892 in comuna Cotnari, județul Iași și decedat pe 9 martie 1961 la București, a fost un celebru prozator interbelic, fiind un adept al stilului modernist.

Autorul  declara adesea că are nevoie de liniște și izolare pentru creațiile sale literare. Astfel, in 1937  intră in posesia unei vile din Bușteni și se stabilește în această casă până în 1960, aici fiind locul unde au luat naștere o mare parte din operele sale. Imediat după ce autorul a încetat din viață, rudele acestuia au donat casa cu absolut tot ce se afla în ea, punând totodată condiția de a realiza un așezamânt cultural în memoria autorului.  Statul acceptă oferta în 1964 iar la data de 17 decembrie 1967 are loc deschiderea oficială, în prezența unor reprezentanți ai Ministerului de Cultură și Uniunii Scriitorilor. Astfel se înființează “Casa memorială Cezar Petrescu “ din Bușteni.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

 

 

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-