Casa Hagi Prodan este construită în stilul românesc vechi, cu elemente de arhitectură specifice secolului XVIII. A aparținut negustorului Hagi Prodan, care a trăit între anii 1775 și 1849. Este considerată casa istorică a Ploieștiului, deoarece, la scurt timp după Primul Război Mondial a găzduit primul muzeul al orașului, “Muzeul Prahovei”. Între anii 1982 și 1984, muzeul este restaurat, fiind inaugurată aici, „Expoziția temporară dedicată poetului Nichita Stănescu”. Chiar dacă, odată cu trecerea timpului, casa a găzduit mai multe expoziții și muzee, din luna mai a anului 2005, a fost redeschis “Casa de la târgoveț din secolele XVIII și XIX”, sau mai popular, “Casa Hagi Prodan”.

Hagi Prodan, cel care a construit casa, era un vlah original din Bugaria, la vremea aceea țara numindu-se Sliven. Acesta preluase meseria de căldărar de la tătăl său, o meserie considerată una dintre cele mai onorabile, mulți urmași ai căldărarilor devenind arhitecți.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

 

 

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-