În Ploiești se găsește o biserică cu o istorie impresionantă, biserica Sfântul Ilie. Nu se știe sigur, dar legendele spun că la începutul anilor 1800, o măicuță a hotărât să ridice, din banii proprii, o bisericuță care să servească ca loc de închinare pentru credincioșii din zonă. Datorită faptului că lăcașul se afla în centrul zonei locuite de tăbăcarii ploieșteni,  i se mai spune și biserica Tabaci.

Cu timpul, biserica a devenit neîncăpătoare pentru toți credincioșii care veneau să se roage aici și astfel au început lucrările de construcție pentru un alt lăcaș de cult mai mare și mai stabil. Lucrările au durat doar un an, în 1849 fiind finalizate. Datorită faptului că zona de aici era una foarte prosperă, tăbăcarii au îmbunătățit lăcașul, adăugându-i un turn pentru clopotniță în anul 1893. După doar 10 ani, bisericii i-a mai fost adăugat un amvon.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-