Vălenii de Munte este un oraș pe care aparține de județul Prahova, fiind situat în Depresiunea Vălenii de Munte, pe Valea Telejeanului la aproximativ 98 de kilometri distanță de București. Având o populație de 13309 locuitori, Vălenii de Munte se întinde pe o lungime de numai 5 kilometri.

Aici, în Vălenii de Munte, este adăpostită o biserică frumoasă din zid, cu un impresionant acoperiș din șindrilă. Micul lăcaș de cult a fost ridicat în anul 1808 și are ca hram Intrarea în biserică a Maicii Domnului. În pisania bisericuței sunt trecuți și ctitorii acesteia, Soare Pițoi și Nica Filip. Acesta din urmă, era un mare logofăt din Văleni care a murit la vârsta de 57 de ani în anul 1831 după cum este specificat pe piatra de mormânt care se află în curtea bisericii. Nica Filip mai este cunoscut, după cum însuși marele Nicolae Iorga îi spunea, Logofătul mocan.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-