Valea Doftanei constituie, indiscutabil, o destinaţie obligatorie pentru turistul care poposeşte în judeţul Prahova. Aici, pe valea râului Doftana, în cheile “La tocile” este situat Barajul Păltinu.

Valea are profil foarte asimetric în secțiunea barajului, pe malul stâng aflându-se o terasă cu lățimea de 100 metri.  Roca de bază este alcătuită din gresie cu intercalări de șisturi argiloase și mărnoase, fiind traversată de un sistem complex de fisuri și foarte multe falii.

 Datorită condițiilor geomorfologice grele din amplasament, s-a hotărât construirea unui baraj de beton în formă de arc cu rost perimetral și curbură dublă. Astfel, a fost nevoie de realizarea unui soclu prelungit de fundație, permițând o oarecare simetrizare a secțiunilor în care este executat barajul și preluarea eficientă a diferențelor de elasticitate ale rocilor de pe cei doi versanți.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-