Pe lângă muzee, biserici, parcuri ne îndreptăm atenția și spre Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu, ce este clasat ca monument istoric de categoria A. În anul 1909 au fost efectuate primele zboruri de aici, de către Louis Bleriot de pe un hipodrom particular. Cu toate acestea, istoria propriu zisă a acestui aeroport începe în anul 1910, pe data de 7 iunie, când are loc prima atestare documentară.

Atunci, pe câmpul de la Băneasa, pionierul aviației românești, Aurel Vlaicu, prezenta evoluția avionului construit chiar de dânsul, la mitingul aviatic, organizat la acea vreme.  În anul 1912, George Valentin Bibescu, a înființat pe moșia surorii sale Aeroportul Băneasa Vest, ce se afla în partea de Vest a șoselui București- Ploiești și apoi Aeroportul Băneasa în zona de Nord a actualului amplasament. La început a fost folosită pista inierbată pentru decolare iar mai apoi aceasta a fost folosită ca pistă de rezervă. […]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-