Pe la 1400, este menționată într-un registru bisericesc de impozite așezarea Stristfordia ce aparținea se pare Scaunului Rupea. Streitfort, cum era cunoscută sașilor localitatea Mercheașa, se află la o distanță de 11 kilometri de Rupea, un loc frumos unde veți fi impresionați de legendele populare care circulă prin acest sat neîntinat, unde natura încă deține locul cel mai de seamă în inima sătenilor.

Aici a fost ridicată, se crede, în cursul secolului al XIII-lea, o bazilică cu trei nave și cu turn în partea vestică a navei centrale. Ulterior, suferă modificări care presupun întărirea zidurilor, pentru a putea face față funcțiilor defensive. Majoritatea construcțiilor de acest gen din Transilvania au fost construite în anii de după invazia mongolă din 1241 – 1242, când sașii stabiliți pe aceste meleaguri, și-au folosit priceperea în cioplirea pietrei și au construit structuri rezistente la atacurile prelungite, capabile să adăpostească sate întregi, cu spații mari de stocare a alimentelor.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-