La circa 80 de kilometri de municipiul  Brașov, Seliștat, a fost atestată pentru prima dată în anul 1206, fiind pomenit sub denumirea de „Selgestat” sau „Felix locus”.  În perioada de glorie, Seliștatul număra o populație de 800 de locuitori, predominant sași, însă printre ei s-au aflat și români, unguri sau țigani, care au trăit de-a lungul timpului aici în armonie. În decursul timpului, numărul sașillor a scăzut datorită exodului acestora din Transilvania.

În secolele XIII-XV, aici a fost ridicată în stil gotic, biserica fortificată, impresionând și astăzi prin arhitectura și istoricul ei. Clădită între anii 1300 – 1350, aceasta a avut inițial doar rol de biserică evanghelică, fiind construită și fără turn. Însă, din cauza contextului istoric, și după atacuri nimicitoare din partea turcilor, biserica a trebuit să fie fortificată și întărită prin ziduri, spre sfârșitul secolului al XV-lea. […]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-