Biserica evanghelică-luterană  fost construită în secolul al XIII-lea, în concordanță cu stilul romanic, fiind refăcută însă în secolul al XV-lea în mare parte, după stilul arhitectural gotic. Ridicată, se pare de către teutoni în preajma anului 1211, era numită Cetatea Neagră transformându-se  în cetate țărănească după 1432. Scopul acesteia era, pe lângă cel civil și religios, unul militar, de apărare și supraveghere a trecătorii peste munții Perșani.

Ceea ce o transformă într-un edificiu spectaculos este faptul că este dublu fortificată încă din secolele XV-XVI cu turnuri și ziduri ale căror înălțimi variază între 8 și 10 metri. Un alt element deosebit de interesant este turnul bisericii, numit „Turnul Fierarilor” ce atinge o înălțime de 65 de metri, accesul în el făcându-se  separat de biserica. Clopotele, în număr de 4, sunt din anul 1977 acționate electric.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-