Bisericile fortificate din Transilvania, având aspectul unor mici cetăţui, au fost ridicate îndeosebi după invazia tătară din 1241.

Într-o vale largă, nu departe de Brașov, se întinde Hărman, una din multele așezări săsești din Transilvania,  numele acesteia în germană HONIGBERG înseamnând castelul de miere. Construcția inițială a fost ridicată de către Ordinul Cavalerilor Teutoni în jurul secolului al XIII-lea. În 1240 este dăruită de către Regele Bela al IV-lea al Ungariei călugărilor cistericieni, așa se face că interiorul bisericii prezintă elemente specifice arhitecturii lăcașurilor de cult cistericiene.

Biserica evanghelică, cu hramul Sfântul Nicolae  e o clădire bazilicală, construită inițial în stil romanic, însă în decursul anilor stilul arhitectural a suferit schimbări. După incendiul din 1593 a fost reconstruită, astăzi fiind vizibile și elemente ale stilului gotic. Interiorul bisericii păstrează relativ bine picturile realizate într-un amestec de stiluri răsăritene și apusene, principalele teme fiind Judecata de Apoi, viața Fecioarei Maria sau Răstignirea lui Iisus.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-