Bastioanele se construiesc începând cu secolul al XV-lea cu scopul de a întări apărarea cetăţii în condiţiile în care acestea erau dotate cu arme de foc. Amplasate în afara zidurilor, în zone strategice, şi de forme diferite erau încredinţate breslelor din Braşov ale căror nume li se şi atribuie. Bastionul Ţesătorilor, Bastionul Graft, Bastionul Postăvarilor, Bastionul Fierarilor, Bastionul Funarilor, Bastionul Curelarilor, Bastionul Tăbacarilor supraveheau şi apărau cetatea împotriva inamicilor.

Primul bastion menționat în documente ce aparțin anului 1416, este Bastionul Funarilor, sau cum mai era denumit, al Frânghierilor. A fost construit la mijlocul laturii de sud a zidului Cetății Brașovului, pe partea versantul de nord al Dealului Tâmpa.

Construcția, de formă hexagonală cu colțuri rotunjite avea inițial ziduri cu înălțimi ce atingeau 10-12 metri și erau groase de aproape 2 metri.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-