Muzeul are două secții: una este un pavilion convențional care găzduiește artă și artizanat din regiune, incluzând ceramică de la Vama și Valea Izei, artă religioasă și o cameră plină de constume tradiționale. Aceasta dispune de patru săli de expoziție, prima dintre ele prezentând ocupațiile de bază ale locuitorilor – agricultura, dar și cele secundare – apicultura, culesul din natura, pescuitul sau vânătoarea. Cea de-a doua sală prezintă instalațiile tehnice și meșteșugurile cele mai importante: fierăritul, tâmplăria și dulgheritul. Sala a treia prezintă olăritul iar cea de-a patra expune portul popular și textilele de interior specifice gospodăriilor.

Cealaltă secție cuprinde case și alte clădiri aduse aici din împrejurimi. Muzeul Etnografic în aer liber este inaugurat în anul 1984. Muzeul Satului de aici a fost dezvoltat în jurul Bisericii de Lemn. Biserica se remarcă în mod special: realizată din lemn și prezentând caracteristicile clopotnițelor din Maramureș, datează din anul 1566, fiind adusă aici din satul Chechiș, de la 14 km distanță. În interior, monumentul este decorat cu obiecte de cult ce fac parte din colecția muzeului de etnografie.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-