Nici un loc nu este mai potrivit pentru a urmări metamorfozele lemnului ca Maramureșul. Se știe doar că această regiune a României este celebră pentru civilizația lemnului care a înflorit în satele de pe Văile Marei, Izei, Cosăului, Vișeului ori Tisei. Iar biserica de la Săpânța este cu siguranță unică în lume. Aceasta este cunoscută deoarece este cea mai înaltă biserică de lemn din lume, cu 78 de metri înălțime, întrecând chiar și Statuia Libertății din Statele Unite.

Tipică bisericilor maramureșene are totuși unele caracteristici proprii: pridvorul pentagonal, demisolul și etajul în trei trepte care a junge la ănălțimea de 56 de metri.

Dar istoria mănăstirii începe cu aproape 7 veacuri în urmă. Pe malul drept al Tisei, în localitatea Peri, deținută de urmașii lui Dragoș Vodă, s-a ridicat o sihăstrie care avea ca protector ăe Sfântul Arhanghel Mihail.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-