În localitatea Băsești, a județului Maramureș, se află o casa memorială, care ca multe altele se află într-o stare mai puțin bună. Pentru a ajunge aici, trebuie să mai parcurgeți de la Baia Mare încă 55 de kilometri. Odată ajunși în sat, dăm peste casele înșiruite pe o parte și pe alta a drumului comunal, iar la doi kilometri de la intrarea în sat, dăm peste reședința fostului om politic George Pop, astăzi, casă memorială.

Cine a fost George Pop poate vă întrebați. Descendent al unei familii nobiliare, s-a născut în familia lui Petre Pop de Băsești și Susana Pop de Turt, la 1 august 1835. După ce urmează școala din satul natal, și liceul din Baia Mare, intră ca student la Academia de Drept din Oradea. Din cauza împrejurărilor, nu a reușit să termine Academia fiind înrolat în armată în anul 1859. Întors acasă, va fi ales prim-pretor, apoi judecător, poziție pe care o va ocupa mulți ani.[..]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-