Satul Sârbi este împărțit, după obiceiul locului în partea de sus, numită Susani și cea de jos, numită evident Josani. Astfel au fost ridicate două astfel de monumente religioase, pentru ca localnicii să aibă unde se închina divinității.

În partea de jos a satului, a fost înălțată o biserică de lemn cu hramul Sfântului Nicolae în anul 1685. Ctitorii acesteia au fost familia de nobili Dunca de Sârbi, care la acea vreme stăpânea partea de jos a satului, fiind neîntrerupt patroana bisericii până pe la sfârșitul secolului al XVIII – lea.

Biserica a fost construită din lemn de stejar, asemenea celei din sus și este amplasată pe un deal mic, într-un loc pașnic și liniștit, înconjurată fiind de cimitir. Și acesta s-a bucurat de talentul meșterilor populari, care, cu pasiune au cioplit în lemn cruci de mormânt, cu motivul frânghiei răsucite sau a rozetelor.[…]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciul HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-