În arașul Piatra Neamț merită să vă îndreptați spre Biserica cu hramul Buna Vestire care se află de cealaltă parte a Bistriţei, către Cozla, pe şoseaua care se îndreaptă spre Bicaz și  străbate ieşirea din oraş. Biserica se regăsește mai exact  la extremitatea nordică a catierului Sarata în apropierea pârâului Cărbunoasa, pe strada Sătencii. Pe locul acestei biserici care se poate vedea azi a existat o bisericuță din lemn care a fost strămutată recent sub îndrumarea arhimandritului Ciprian Zaharia lângă schitul Draga.

Trebuie să știți că monumentul ce a fost ridicat în anul 1780, era construit din bârne de brad având temelie de piatră şi constituia un veritabil prototip al bisericilor de lemn moldoveneşti din secolul al XVIII-lea. Biserica prezenta o frumusețe și o armonie deosebită specifică construcţiilor de acest gen. Făcea parte din categoria lăcaşurilor de cult cu planul trilobat şi turnul-clopotniţă situat deasupra pridvorului. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-