Istoria Schitului Vovidenia începe undeva în secolele XV-XVI iar în secolul XVII începe să fie cunoscut cu numele de „Slatioru”, nume ce vine de la pârâul ce vine din pădure. La acest schit încă de la început a domnit pacea, aici trăind pustnicii și iubitorii de liniște care se retrăgeau pentru a fi mai aproape de Dumnezeu, pentru a se interioriza în rugăciune.

Familia banului Gosan, la sfârșitul secolul ai XVII-lea a ctitorit biserica cu hramul „Sfântul Spiridon”. În anul 1749 aici a fost ridicată o nouă biserică din lemn de către Episcopul Ioanichie al Romanului. Aceasta a primit hramul Vovidenia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” și a fost sfințită de către ctitorul ei, Episcopul Ioanichie, pe data de 21 noiembrie al aceluiași an, când este și hramul bisericii. Acest nou lăcaș a primit multe daruri printre care : veșminte, cărți, obiecte de cult, terenuri și case. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-