Ca așezare acesta a fost menționat pentru prima dată într-un act din timpul lui Alexandru cel Bun în anul 1419 iar numele satului Roznov a fost menționat pentru prima dată într-un document din anul 1576. Prin acest document, Petru Șchiopul oferă Mănăstirii Bistrița dreptul de a stăpâni mai multe sate printre care și Roznovul. Se pare că numele vine de la renumele de Rosenhof, Locul cu trandafiri, care a fost preluat de la localnici mai apoi în varianta Roznov, de la negustorii nemți care treceau pe aici.

Moșia Roznov a intrat în stăpânirea  familiei Rosetti în secolul al XVII-lea. Ultimul proprietar se pare că a fost Gheorghe Ruset- Roznovanu care a absolvit școala de ofițeri de la Sankt Petersburg şi care a fost și prefect al judeţului Neamţ la sfârşitul secolului al XIX-lea. Localitatea Roznov a dobândit în anul 2003 statutul de oraș și acum aici locuiesc aproximativ 10 000 de persoane. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-