Dacă vă gândiți să plecați în excursie și încă nu știți unde, vă învit să faceți această călătorie în ținutul Neamțului, mai exact în orașul Bicaz. Acesta se află la poalele Munților Ceahlău, la intersectia drumurilor naționale care duc spre Piatra Neamţ, spre Lacul Roşu  sau spre Durău. Orașul este situat la o altitudine de 432 m și este înconjurat de munți împăduriți. Situat într-o zonă deosebit de frumoasă, veți putea admira peisaje deosebite și aerul curat vă va învioara. S-au împlinat în anul 2011, 400 de ani de când orașul Bicaz a fost atestat documentar pentru prima dată.

Acest lucru s-a întâmplat în anul 1611 când Constantin Movilă, care era domn al Moldovei pe atunci, a emis un hrisov de danie către Mănăstirea Bisericani pe care a împropietărit-o cu satul Poiana Bicaz.Legendele spun că așezarea este mult mai veche. Acestea fac referire la domnia lui Ştefan cel Mare şi chiar toponimia unor munţi sau a unor locuri cum ar fi: Poiana Tătarilor sau Piatra Corbului vorbesc despre trecutul mult mai vechi al Bicazului. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-