Aflându-vă în orașul Bicaz, vă invit să vizitați muzeul de istorie care a fost ridicat în anul 1958  ca urmare a cercătării complexe ce a fost realizată de către Academia Română în zona lacului de acumulare al hidrocentralei “Dimitrie Leonida” de la Bicaz.  Acesta a fost deschis ulterior în anul 1966 și este amenajat în clădirea fostului Teatru sătesc „Ion Kalinderu”. Muzeul prezintă o expoziție de istorie și etnografie și este împărțit în trei spații distince care prezintă istoria monografică a Văii Bistriței  dar și cele 102 de picturi care au fost donate orașului de către pictorița Iulia Hălăucesu.

În primul spațiu se află istoria monografică a Văii Bistriței, de-a lungul căreia cu zeci de mii de ani în urmă cu trăit comunități paleolitice . Acest lucru este dovedit de către stațiunile  Dartu, Bistricioara, Bofu Mic, Lutărie, Bofu Mare și Cetatea de pe Ceahlău. Exponatele din muzeu devedesc că triburile cucuteniene, în eneolitic au pătruns  către Hangu în sihăstria munților. În Hangu- Cetățuia a fost descoperite aspecte important de deosebite și importante cu privire la cum trăiau comunitățile daco- carpice din secolele II- III d. Hr. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-