Acesta  a fost înființat după primul război mondial datorită profesorului Mihai Stamatin care  a organizat pentru prima dată în interiorul liceului „Petru Rareş”, Muzeul Cozla. Actualul muzeu a fost înființat în anul 1934 datorită muncii depuse de multe generații de specialiști care au ajutat cu pasiune, printre care  Constantin Matasă, care ocupă și locul cel mai important. Acesta era preot și se preocupa de linia spirituală și culturală, astfel ajutând la descoperirea multor stațiuni arheologice din județul Neamț. Acesta a întreprins numeoroase activități printre care săpături sistematice pe baza cărora, în anul 1934 a fost înființat primul muzeu arheologic din Moldova.

Constantin Matasă a fost sprijinit de importanți specialiști și a beneficiat de bogăția în vestigii a zonei. Astfel a putut fi creat muzeul de prestigiu care deține celei mai mari colecţii de artă neo-eneolitică din sud-estul Europei. Acest preot a trăit între anii 1878-1971. Cât a fost în viață, localități precum  Frumuşica-Bodeşti, Izvoare și Calu, au devenit renumite datorită capodoperelor prețioase care au fost descoperite dar și a publicațiilor arheologice care au fost realizate. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-