Biserica din satul Bistricioara a fost ridicată în anul 1775 și face parte din categoria  bisericilor cu turn separat și planul în formă de cruce, fiind situată pe un platou în afara satului, lângă cimitir. Un element distinctiv pentru aceasta biserică este pictura de pe peretele din nord. În pictură sunt ilustare evenimente biblice realizate într-un mod creativ care nu se încadrează în normele canonice. Acoperișul este realizat în patru ape și supraînălțat prin intercalarea unui registru vertical în partea mediană a învelitorii, probabil cu prilejul lucrărilor de refacere din 1831.

Absidele laterale sunt bine pronunțate și au formă pentagonală. Absida altarului cu fereastra în ax şi sistemul de îmbinare a bârnelor constituie elemente specifice acestui gen de biserici. Biserica este are un sistem de boltire deosebit. La această biserică bolțile celor trei spaţii interioare sunt cu totul diferite: pronaosul are un plafon drept, altarul este adăpostit de cele două pante repezi ale unei bolţi unghiulare şi doar bolta naosului are forma obişnuită a unui trunchi de con sprijinit pe nervuri de lemn dispuse radial. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-