În comuna Țibucani din județul Neamț ,ce  se întinde pe o distanță de 12 km, de la apa cea limpede a Moldovei, până sub colinele Muncelului ce sunt acoperite cu păduri frumoase de fag unde viețuiesc animale sălbatice, unul dintre locuitori, profesorul de desen, Mihai Butnaru și-a împlinit un vis și  a înființat în satul natal un muzeu. La crearea acestui muzeu au ajutat și înaintașii acestuia, printre care profesorul Dumitru Dominte, care a făcut prima monografie a comunei.

Deoarece de-a lungul timpului numărul de elevi a scăzut, a fost posibil să se găsească un spațiu pentru amenajarea acestui muzeu. S-au reparat sălile, au fost împogoțite colecțiile și în anul 1997, pe date de 14 iunie acesta a fost inaugurat. În anii 2005 și 2006 sălile au fost reabilitate iar pe data de 27 august 2006  când s-a serbat prima ediție a “Zilei comunei Țibucani” cand a fost tăiată panglica inaugurării noului spațiu al colecției de muzeu, la acest eveniment participând personalități din conducerea județului și locuitorii satului. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-