Ajunși în orașul Piatra Neamț, în parte de nord veți observa Muntele Cozla care se ridică măreț. Acesta cu o înălțime de 657 metri în punctul numit “ Trei Coline și cu o înălțime de aproximativ 670 de metri în punctul “ Trei Căldări ”, are forma unui culmi alungite  dinspre nord spre sud. Muntele Cozla este o prelungire spre sud- est a munților Stânișoarei care au o altitudine de aproximativ 1531 metri. Ceea ce este deosebit la acest munte este că este alcătuit din straturi de marne diferite, straturi bogate în fosile de pești și alge, precum și șisturi argiloase. Toate aceastea pot fi văzute și la muzeul de Ştiinţe Naturale din Piatra Neamţ.

De pe acest munte pornesc cele mai atrăgătoare trasee care vă pot purta pe sub bolta de cetini. Trei scobituri rotunde se află în peretele de piatră având diametrul de aproximativ 60 cm. Unii specialiști explică existența acestor săpături ca fiind un fenomen carstic,  alții că ar fi de natură periglaciară iar alții consideră că ar fi marmite eoliene formate prin acțiunea vânturilor. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-