Acest monument a fost ridicat aici, la Târgul Neamț, deoarece în anul 1916 și 1917, pe povârnișurile Culmii Pleșului, mulți luptători vânători de munte și mulți dintre ostași erau din zonă. Un monument important deoarece este o operă de arhitectură și de artă de proporții mari, acesta a fost realizat în memoria eroilor neamului din Primul Război Mondial. Eroii sunt înhumați în cripta de la baza monumentului.

Societatea „Cultul eroilor”, a venit cu inițiativa ridicării acestui monument. Această asociație a fost sprijinită de către ”Comitetului de inițiativă al vânătorilor de munte” cu sediul în București. În fruntea acestuia a fost cel care a instruit primul batalin de vânători de munte și anume Virgil Bădulescu. Inaugurarea monumentului a avut loc pe data de 29 iunie 1939. În cadrul acestei solemități, a fost prezent regele Carol al II-lea, întemeietorul primului batalion de vânători de munte, precum și alte persoane importante. Arhitectura deosebită a fost realizată de către arhitecul Theodor Burcă. Lucrarea având o înălțime de 16 metri, sugerează prin forma terminală un foișor de observator. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-