Comuna Tazlău, căruia i se zice comuna fără sate, se intinde la poalele Munților Goșmanu pe o fostă feudă a voievodului Alexandru cel Bun. Se spune ca în aceste locuri a existat încă de prin anul 1458 o obște monahală. Aici  se află și Mănăstirea Tazlău,  mai exact la poalele Măgurii Tazlăului și la 36 km sud de municipiul Piatra Neamț. În anul 1481, Ștefan cel Mare a înzestrat Mănăstirea Tazlău cu două sate și anume Dragomirești și Borlești.

Între anii 1496-1497 domnitorul Ștefan cel Mare  a construit biserica de zid cu hramul  “Nașterea Maicii Domnului” de la Tazlău pe locul în care Alexandru cel Bun a construit vechea biserică de lemn, care a reprezentat una dintre cele mai monumentale ctitorii ale voievodului Stefan cel Mare. Biserica construită de Stefan cel Mare, era înconjurată de ziduri de piatră prevăzute cu metereze. Astăzi se mai păstrează temelia de piatră a unei biserici mai vechi. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

 

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-