Mănăstirea Tarcău mai păstrează și până în zilele noastre denumiri precum „Poiana lui Irinarh” și „ La pustnici”, cum i se zicea odată. Prima biserică a fost ridicată între anii 1828 -1833, fiind realizată din lemn frasin de către ieroschimonarhul Avramie. Frumoasa bisericuță, cu hramul Duminica Tuturor sfinților a devenit astfel primul egumen al schitului Tarcău, fiind sfințită la data de 9 iulie 1833.

După aceasta și alți oameni cu suflet mare au înzestrat schitul cu loturi de pădure, fânețe și mori care au fost de mare ajutor pentru cei 20 de călugări care locuiau aici. Cu timpul numărul de călugări s-a mai redus și schitul a depins de Mănăstirea Bistrița, până în anul 1990, când a obținut statutul de mănăstire. Lângă bisericuța schitului se vede și astăzi mormântul egumenului Avramie, iar în Sfântul Altar „pomelnicul tuturor ctitorilor”. Construcția bisericii este deosebită, în plan triconc, iar catapeasma a fost sculptată la începutul secolului XIX, aici fiind păstrate icoane prețioase. [ … ]

Puteți asculta GRATUIT acest audioghid apelând serviciu HERO.dot, formând numărul 0332 780 780  și apoi codul obiectivului menționat mai sus.

 

Address

Our Address:

-

Telephone:

-

Email:

-

Web:

-